La interlocutòria del TSJC vulnera la constitució, l’estatut i la LEC, segons el recurs del govern

  • Adverteix que caldria crear grups separats en funció de la llengua i es discrepa de la potestat del tribunal per marcar percentatges de castellà

VilaWeb
ACN
07.02.2014 - 16:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat ha presentat aquest divendres al migdia el recurs contra les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a augmentar fins al 25% el nombre de classes que s’imparteixen en castellà a cinc centres catalans. Els arguments del recurs indiquen que les interlocutòries vulneren la constitució espanyola, l’estatut i la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Pel que fa a la vulneració de la carta magna espanyola, la Generalitat entén que el tribunal ‘incorre en un excés en l’exercici de la seva jurisdicció’ en determinar el percentatge exacte de les classes que s’han de fer en castellà als grups dels alumnes que han demanat tenir el castellà com a llengua vehicular.

A més, el recurs també considera que es vulnera la jurisprudència del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional espanyol que, ‘de manera reiterada’, han considerat que ‘és la Generalitat l’organisme competent’ per determinar l’ús de les llengües a l’ensenyament.

Un altre dels arguments que s’indiquen al recurs és que les interlocutòries vulneren l’estatut i la LEC, ja que ‘obligarien a crear grups dins del centres amb diferents règims lingüístics’. A més, des de la Generalitat es recorda que la LEC ‘també preveu el règim d’atenció lingüística individualitzada’, un aspecte que ‘no ha estat declarat inconstitucional’ i que, a parer del govern, ‘les interlocutòries del TSJC deixen sense efecte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any