L’AVL desafia Fabra i publica el diccionari a la web

  • 'Valencià' i 'català' hi són considerats la mateixa llengua • La conselleria demana un dictamen al Consell Jurídic

VilaWeb
Redacció
06.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha publicat finalment a la web el ‘Diccionari normatiu valencià’. L’havia d’haver presentat ahir, però va suspendre l’acte ‘per problemes tècnics’. Les definicions del diccionari ratifiquen la unitat de la llengua i per aquest motiu feia dies que l’AVL rebia crítiques i àdhuc amenaces del govern. Des d’aquest migdia, sense cap presentació pública, l’obra  ja es pot consultar a internet. 

El diccionari inclou la definició de ‘valencià’ criticada pel govern: ‘Llengua romànica parlada a la Comunitat Valenciana, així com a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, Andorra, la franja oriental d’Aragó i la ciutat sarda de l’Alguer, llocs on rep el nom de català.’ La definició de català diu: ‘Llengua romànica parlada a Catalunya, les Illes Balears, el departament francès dels Pirineus Orientals, el Principat d’Andorra, la franja oriental d’Aragó, la ciutat sarda de l’Alguer, i la Comunitat Valenciana, on rep el nom de valencià.’ 

Tal com explica l’AVL en un advertiment específic, la conselleria de Cultura ha encarregat al Consell Jurídic Consultiu un dictamen per determinar si aquesta definició, i la de català, respecten l’estatut. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any