Els ciutadans de la Vall d’Albaida diuen PROU a la LOMCE

  • La notificació d'eliminació d'unitats escolars a la comarca ha estat el detonant que ha propiciat la reacció ciutadana

VilaWeb
Redacció
05.02.2014 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Davant de l’avanç de la nova llei d’educació i les contínues retallades que la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana està preparant per al curs 2014/2015 hi ha una més que evident resposta ciutadana. En aquest sentit a la Vall d’Albaida ha nascut la Plataforma PROU. Al seu bloc es definixen com a ‘Persones que estem preocupades pel futur de l’educació pública i en valencià. Persones que pretenem aturar els despropòsits, retallades i atacs contra l’educació pública que estem patint’.

Aquesta setmana ha estat intensa en reunions per a preparar ‘el pla de treball amb un ordre d’accions a seguir’ des de la Plataforma. Entre les mesures adoptades hi ha la implicació activa en la Festa per l’Educació Pública que l’Ajuntament d’Ontinyent està organitzant per al 29 de març que ve. Però a curt termini, la plataforma va decidir en la reunió del 2 defebrer reunir-se amb la Consellera d’Educació i presentar un recurs contra la decisió d’eliminar unitats escolars ‘als centres afectats de la nostra comarca i de tot el País Valencià’. Així ho van fer saber als representants municipals a la roda de premsa de dilluns passat ja que van acordar que aquestes dues accions les portarien a terme conjuntament amb l’Ajuntament. La Plataforma vol aportar les seues qüestions a la consellera, com ara ‘la baixada de la ràtio a vint alumnes per aula’, saber per la pròpia Conselleria ‘en quines dades s’han basat per a fer l’arranjament escolar a Ontinyent’, saber ‘en quin punt es troben les al·legacions presentades pel Consell escolar d’Ontinyent’ ratificades per unanimitat del Ple de la Corporació Municipal de la ciutat, i mostrar així el seu ‘rebuig a l’aplicació de la LOMCE’.

Una de les majors inquietuds de la Plataforma és recollir informació de la situació de l’educació en general per a poder actuar en conseqüència. Ho demostra el seu bloc on recullen, a l’apartat ‘Base de dades’, informes com el d’Escola Valenciana (‘Informe de les unitats educatives en valencià que perillen per al curs 2014-2015’), legislació i acords sobre normativa educativa com la pròpia Llei Wert, llistats de centres i associacions de l’àmbit de l’educació.

La Plataforma s’ha vist sorpresa per les nombroses adhesions i visites en el primer mes de vida d’aquesta iniciativa, tant de la Vall d’Albaida com de la resta del País Valencià. Al voltant de 5.800 visites al bloc i més de 300 adhesions per l’educació pública i en valencià per a una iniciativa nascuda el 15 de gener passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any