El Col·legi de Pedagogs, contra la interlocutòria del TSJC sobre el castellà a les aules

  • La considera un greuge al model d'immersió lingüística i una invasió de les competències de la Generalitat

VilaWeb
ACN
05.02.2014 - 18:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya va fer palès en un comunicat el rebuig a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a augmentar fins al 25% les classes en espanyol a cinc centres. El col·legi la considera un greuge al model integrador d’immersió lingüística i una invasió de les competències de la Generalitat. Així mateix, diu que aquesta imposició implica un canvi de model que ataca la llei d’educació de Catalunya, emparant-se en ‘disquisicions polítiques que no tenen res a veure amb raons pedagògiques’. També considera inadmissible que el mandat recaigui sobre la direcció dels centres.

El Col·legi de Pedagogs critica que aquest fet judicialitzi directament els professionals de l’educació i els deixi en una situació d’indefensió.

Per tot això se solidaritza amb els centres afectats i insta el Departament d’Ensenyament i el govern de la Generalitat a emprendre per totes les vies possibles les mesures perquè la llei d’educació de Catalunya i el model lingüístic no puguin ser vulnerats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any