El Consell de Ciutat d’Ontinyent tria els cinc projectes que es podran votar en el Procés de Priorització

  • Juntament amb els cinc proposats per l'Ajuntament

VilaWeb
Redacció
04.02.2014 - 23:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja es coneixen les cinc propostes elegides pel Consell de Ciutat que s’afegiran a les plantejades directament per l’Ajuntament d’Ontinyent en el Procés de Priorització amb què els veïns de la capital de la Vall d’Albaida podran triar les tres que creguen més prioritàries.

D’entre les 27 que l’Oficina Tècnica va considerar factibles (pdf) d’un total de 77 de presentades (llistat d’excloses) , el Consell de Ciutat va decidir triar, per ordres de vots rebuts, el projecte de Camins Segurs de l’IES l’Estació (60.000-110.000 euros), la millora de l’accés al gimnàs del Poliesportiu (40.000-50.0000 euros), la construcció d’una vorera al Camí Vell de l’Estació (11.000 euros), la urbanització del vial entre AFAO i el Centre d’Atenció Primària de Sant Rafel (30.000 euros), i la il·luminació de l’anomenada ruta del colesterol entre Daniel Gil i Torrefiel (45.000).

A aquests projectes es sumen els que havia previst l’Ajuntament: el retén de la Policia Local al Parc del Mestre Ferrero (60.000 euros), la rehabilitació del pati de l’Escola d’Adults (65.000), l’ampliació del Centre Cívic del Barri del Llombo (110.000), l’adequació dels vestidors del Poliesportiu Municipal (150.000 euros), i l’adequació per a habitatge social de l’edifici municipal de la Vila (70.000).

Dilluns que ve, 10 de febrer, començarà la darrera fase, la de la votació per a decidir quins projectes s’acorda d’incloure i en quin ordre. Fins divendres 14 de febrer es podrà votar al Teatre Echegaray, al Centre Cívic del Llombo, a l’EPA Sant Carles, al Punt de Lectura de Sant Rafel, a la Biblioteca de Sant Josep i a l’Ajuntament. I s’habilitarà un sistema per a votar via Internet. Tant en un sistema com en l’altre, ho podran fer els majors de setze anys.

Crítiques d’EU

EU va remetre a la secretaria del Consell Econòmic i Social un escrit en què anunciava que no votaria en la selecció de les cinc propostes perquè, al seu entendre, la participació directa dels veïns s’hauria de fer sense que cap consell municipal ni cap altra instància no eliminara propostes fetes per la ciutadania i es pugueren votar totes les proposades que s’ajustaren a les bases del procés.

Això no obstant, el regidor de Política Social per EU Manuel Ruiz, com els representants dels partits que formen l’equip de govern, PSOE i Compromís, s’han mostrat satisfets pel funcionament i per la participació, i plantegen de repetir l’experiència els anys vinents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any