Junqueras: ‘Aspirem a ser la força política majoritària en la futura república’

  • Confirma que ERC anirà en solitari a les europees prioritzant l’àmbit dels Països Catalans

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.02.2014 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha participat en el consell nacional del seu partit a Barcelona, on ha dit que aspira a ésser ‘el partit hegemònic de la futura república catalana’. Per això aposta per ocupar l’espai del centreesquerra plural i obert i a obrir-se als votants i militants descontents de formacions que han abandonat els seus postulats, com el PSC: ‘Estarem encantats de col·laborar amb tots els alcaldes, regidors, militants, votants i simpatitzants fidels als principis democràtics i als principis econòmics i socials de partits que abandonen els seus compromisos històrics, que abandonen els seus programes electorals.’

En la intervenció, Junqueras ha confirmat que ERC anirà en solitari a les eleccions europees del maig vinent perquè no ha estat possible d’acordar una llista comuna amb Convergència o amb Bildu. Respecte als convergents ha dit que hi havia desacord sobre els integrants de la llista i també diferències en política econòmica.

Sobre la llista electoral pròpia, encapçalada pel filòsof Josep Maria Terricabras, Junqueras ha anunciat que vol ésser transversal amb noms independents, de la societat civil i de persones que transiten cap a l’independentisme. També ha assegurat que tindrà com a prioritat l’àmbit nacional dels Països Catalans, els valors cívics de la societat catalana i una gran transversalitat de sensibilitats polítiques.

Notícia relacionada:

ERC presenta una web multilingüe per a explicar el procés sobiranista al món

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any