Elena desafia la direcció del PSC i participa en l’assemblea oberta d’ICV-EUiA

  • Pere Navarro diu que els socialistes crítics que hi assisteixin podrien ésser sancionats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
01.02.2014 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat crític del PSC i líder d’Avancem, Joan Ignasi Elena, ha defensat la seva participació en l’assemblea oberta promoguda avui al matí per ICV-EUiA a Barcelona perquè pot ajudar a articular moviments socials d’esquerra. Elena ha volgut ‘treure ferro’ a la seva participació ‘en una trobada per debatre sobre política; no és un míting d’un partit’. I per això creu que la seva assistència ‘no ha de tenir cap conseqüència’, tot i que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que hi podria haver sancions.

Per Elena, ‘el que és important no és la dinàmica d’expulsions disciplinàries, sinó el rol de ser actius i defensar les posicions allà on se’ns convida’. Ha apuntat que intentarà ser demà a l’acte que reunirà Navarro i Susana Díaz, tot i que té un compromís a Vilanova i la Geltrú.

Entre els mil set-cents assistents a l’assemblea Ara és demà, també han fet acte de presència Jordi del Río, també d’Avancem i membre de l’executiva del PSC, i Fabián Mohedano, apartat de la direcció socialista per haver participat en un acte d’ERC al desembre, a més de l’ex-diputat socialista Toni Comín.

Del Río ha assegurat que participar-hi era ‘d’absoluta normalitat’. Ara, ha deixat la porta oberta a possibles conseqüències disciplinàries: ‘Van marcar un criteri amb l’assistència de Fabián Mohedano en un acte promogut per ERC i entendríem que apliquessin el mateix criteri, però consideraríem que és un error.’ Ha recordat que el darrer congrés socialista va aprovar ‘una resolució per construir l’Aliança Catalana de Progrés’ i que de fet, dins l’executiva del PSC ‘hi ha una secretaria’ que se’n diu. Per tirar-ho endavant ‘la millor manera de fer política és dialogar’.

Notícia relacionada:

ICV i EUiA impulsen una assemblea oberta de moviments en favor del dret de decidir i els drets socials

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any