Súmate: ‘Som la prova que a Catalunya no hi ha fractura, farem un nou país’

  • Emotiu acte de presentació de l'associació a Barcelona amb Sala i Martín, Miquel Calçada, Forcadell, Vila d'Abadal...

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2014 - 22:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Súmate (Twitter i Facebook) s’ha presentat aquest vespre a Barcelona en un acte emotiu, amb l’auditori de CC OO ple i amb presència d’un bon nombre de personalitats: Xavier Sala-i-Martín, Miquel Calçada, Muriel Casals, Carme Forcadell, Josep Maria Vila d’Abadal, Francesc Marc Álvaro i Lluís Cabrera, entre més. ‘Som la prova que a Catalunya no hi ha fractura, farem un nou país’, ha dit el president de l’associació, Eduardo Reyes, que ha afegit: ‘com a espanyols que ens sentim, tenim l’obligació de defensar la terra on som’. L’acte, a més, ha estat presentat per dos ex-militants de PP i UPyD, Carlos Treviño i Manolo Ortega, respectivament.

Ortega, que ha recordat que havia votat i militat al costat de Rosa Díez, ha deixat clar el missatge que Súmate vol donar: ‘Qui divideix és qui per ser espanyol no et deixa ser català, divideix qui no deixa votar’. I, en referència al seu ex-partit, ha afegit: ‘Em pensava que era un partit de centresquerra i federalista, però deien que per ser espanyol s’havia de de deixar de ser català’.

Treviño, per la seva part, ha dit haver estat ‘adoctrinat per la COPE’ i haver votat Aznar. I ha remarcat que s’havia sentit molt maltractat per Espanya. ‘Els governs espanyols han estat uns canalles amb nossltres’, ha dit, mentre aplaudia el caràcter català i agraïa la tolerància cap a gent com ell, ‘gent que manté la cultura espanyola i que se sent estimada i rep el vostre suport’.

També ha parlat José Rodríguez, que s’ha declarat militant del PSC i d’UGT, que ha dit que és independentista perquè ja ha quedat clar que reformar Espanya és impossible: ‘és com intentar pujar l’Everest a cops de peu’. Ha criticat amb duresa el discurs de la por espanyol, del qual ha dit que a aquest pas acabaran dient que ‘ens expulsaran de la galàxia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any