Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  30.01.2014  08:59

Google es ven la divisió de mòbils de Motorola a l'empresa xinesa Lenovo

El cercador californià se n'ha quedat, amb tot, la majoria de les vint mil patents

Men?ame
 

Google va comprar Motorola el 2012 per 12.500 milions de dòlars. Dos anys després, se n'ha venut la divisió de mòbils a l'empresa xinesa Lenovo per 2.910 milions. Amb la transacció, Lenovo podrà fer servir la marca Motorola i els productes ja llançats o previstos per a sortir al mercat. Google, en canvi, es queda el grup de Tecnologia Avançada de Motorola (que desenvolupa projectes com l'Ara) i la gran majoria de la cartera de quasi vint mil patents, que quedaran en mans de Google.

En efecte, el cercador californià va adquirir Motorola el 2012 amb la clara intenció de quedar-se'n els milers de patents que el fabricant nord-americà arrossegava en vuitanta anys d'història.

Lenovo, per la seva banda, considera que amb l'acord, pendent d'aprovació del govern dels EUA, enfortirà significativament la seva posició en el mercat de telèfons intel·ligents, especialment a l'Amèrica del Nord, l'Amèrica Llatina i Europa occidental.