Vaga de vint-i-quatre hores a TVC i Catalunya Ràdio

  • Els treballadors de la ràdio n'han convocada una altra dissabte

VilaWeb
ACN
30.01.2014 - 08:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Treballadors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio fan avui una vaga de vint-i-quatre hores per protestar contra les modificacions salarials que vol aplicar la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Les emissions, tant de la televisió com de la ràdio, resultaran afectades fins a la mitjanit. A més, treballadors de la ràdio han decidit de convocar una segona vaga dissabte. Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual han declarat a l’ACN que esperen que es puguin respectar els serveis mínims; en la vaga de dilluns un grup de treballadors va impedir d’emetre el ‘Telenotícies Migdia’ i el ‘Telenotícies Comarques’.

Durant les vint-i-quatre hores de vaga, els serveis mínims prevists són d’un terç dels espais informatius que s’emeten habitualment. 

Peticions dels sindicats

El sindicat Comissions Obreres diu que si s’apliquen els canvis salarials proposats per la direcció un treballador de la categoria mitjana haurà perdut entorn d’un 25% del sou des del 2010. Per això demana de negociar salaris per quatre anys, que és el temps que dura el contracte programa, i d’allargar la vigència del conveni fins que no s’hagi acabat la negociació, segons que ha explicat la secretària general de Comissions a la Corporació, Roser Mercadé. L’actual conveni col·lectiu s’acaba demà i la direcció de la CCMA presentarà la nova proposta de marc laboral.

Els treballadors són convocats avui a dos quarts d’onze del migdia davant Catalunya Ràdio, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, per a fer una concentració plegats. Més tard es desplaçaran cap a la seu de la Corporació. Dilluns, els treballadors de la televisió i la ràdio ja van fer una vaga de dotze hores. 

Fa quinze dies, les assemblees de treballadors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio van parlar de convocar una vaga indefinida a partir de l’1 de febrer, però encara no s’ha confirmat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any