El parlament demana que no es persegueixi l’estelada en esdeveniments esportius

  • Arran de prohibicions, multes i agressions de la policia per aquest fet · Amb el vot contrari de PP i C's

VilaWeb
ACN
29.01.2014 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya demana al govern de la Generalitat i al govern espanyol que garanteixin que els aficionats puguin exhibir estelades en esdeveniments esportius celebrats a qualsevol lloc de Catalunya o de l’estat espanyol. Una resolució presentada per ERC a la Comissió d’Afers Institucionals que demana, a més, que es prenguin les ‘mesures corresponents’ en aquells casos que les forces de seguretat espanyoles hagin prohibit o impedit d’exhibir la bandera independentista, ha rebut el suport de CiU, PSC i ICV-EUiA. El PP i Ciutadans s’hi han oposat.

La resolució comença reconeixent l’estelada com ‘a símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima i no violenta’. De la mateixa manera, i centrant-se ja en escenaris de caire més esportiu, el text aprovat insta al govern espanyol a “investigar i prendre les mesures corresponents en aquells casos en què la policia espanyola ha prohibit l’exhibició de l’estelada en esdeveniments esportius, perquè no es torni a repetir.

La mateixa resolució demana al govern català i al departament d’Interior que faci ‘les gestions oportunes davant el govern de l’estat per garantir que els aficionats catalans no siguin impedits ni sancionats pel fet d’exhibir estelades en altres camps de futbol de l’estat”.

Per últim, el text aprovat amb els vots de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA, determina que és el Govern català qui “ha de vetllar perquè els ciutadans de Catalunya no siguin pertorbats indegudament en el seu exercici del dret a la llibertat d’expressió”.

La resolució incloïa un punt que ha comptat amb el suport unànime de tots els partits. En aquest apartat s’ha aprofitat per “condemnar les manifestacions que enalteixen la violència, el racisme, la xenofòbia i els totalitarismes antidemocràtics” en el món de l’esport.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any