Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.01.2014  19:34

França aprova ratificar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries

Ho ha votat aquesta tarda l'Assemblea francesa amb un ampli suport

Men?ame
 

L'Assemblea francesa ha aprovat aquesta tarda la ratificació per França de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, a proposta del president François Hollande i el primer ministre Jean-Marc Ayrault, que s'hi havien compromès durant la campanya electoral. La votació d'aquesta tarda ha tingut un resultat incontestable: 361 vots a favor i 149 en contra. Han votat 510 diputats i la majoria absoluta necessària era de 256 vots.

Cal recordar que l'any 1999 el primer ministre Lionel Jospin va signar la carta, però el president aleshores, Jacques Chirac, no va ratificar-la i va impedir que França reconegués els drets lingüístics de les seves minories. L'actual president, el socialista François Hollande, sí que va incloure al programa electoral la ratificació de la carta, un tractat internacional en forma de convenció per al reconeixement i la defensa de les llengües europees que acaba de fer vint anys. Fins ara l'han signada 33 estats dels 47 membres del Consell d'Europa.