Jordi Xuclà, escollit president del grup liberal de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa

  • El diputat de CiU al congrés espanyol substituirà la diputada luxemburguesa Anne Brasseur

VilaWeb
ACN
28.01.2014 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de CiU al congrés espanyol Jordi Xuclà ha estat escollit president del grup liberal de l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa. D’aquesta manera, Xuclà presidirà durant els pròxims dos anys el grup Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) en substitució de la diputada luxemburguesa Anne Brasseur, que serà la nova presidenta de l’Assemblea parlamentària. El diputat de CiU va ser elegit aquest dilluns a la nit mitjançant el vot secret i es va imposar a la diputada i exministra d’Educació d’Estònia Mailis Reps. És la primera vegada que un diputat de CiU presideix un grup polític d’una assemblea parlamentària internacional.

Xuclà presidirà un grup integrat per 79 parlamentaris de diferents països del Consell d’Europa. El diputat ha destacat que el Consell d’Europa ‘representa l’Europa gran que aplega tots els estats membres de la UE, però també els països de l’est fins la frontera amb Àsia’. ‘És el gran instrument d’equiparació dels estàndards democràtics i, de respecte dels drets humans de tradició europea, amb països que tenen el repte d’incrementar la seva qualitat democràtica’, ha reblat.

El Consell d’Europa és un organisme internacional, fundat fa 65 anys i que aplega 47 estats membres. Els seus principals objectius són la defensa de la democràcia, les llibertats, els drets humans i preservar i garantir l’estat de benestar dels europeus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any