Convergència vol tornar a presentar Tremosa a les eleccions europees

  • Descartat el pacte amb ERC, CiU anirà finalment en coalició amb PNB i Coalició Canària

VilaWeb
ACN- Redacció
28.01.2014 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Convergència tornarà a proposar Ramon Tremosa com a cap de llista de CiU a les eleccions europees, ara que ja és pública l’aliança amb el PNB i Coalició Canària. En declaracions a Catalunya Ràdio, el vice-secretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, ha dit: ‘El nostre candidat ens ha representat molt bé, n’estem molt contents, tant a les institucions europees com a Catalunya. És una bona opció.’ Tremosa s’havia manifestat repetidament a favor de bastir una candidatura conjunta de les forces sobiranistes a les eleccions europees.

Després de l’anunci d’ERC que no hi hauria candidatura conjunta, CiU han optat per tornar ‘a la fórmula tradicional’. Segons el secretari general d’Unió, Josep M. Pelegrí, aspiren a repetir els tres eurodiputats que ara tenen a la cambra –Ramon Tremosa (CDC) i Salvador Sedó (Unió) i Izaskun Bilbao (PNB). Sobre el programa comú amb la resta de partits pro-referèndum, Pelegrí va dir: ‘Volem decidir, volem votar, tenim pregunta i tenim data i crec que podem estar en condicions de formalitzar un programa comú a les europees.’

Tremosa i Sedó

Va dir que no li constava que hi hagués ‘cap mena de recel’ des de CDC per la persona que finalment encapçali la llista d’Unió –sobretot en el cas concret que ho torni a ser Salvador Sedó–. Va explicar que no hi havia cap llista tancada i que de fet els militants d’Unió tenien fins a final d’aquesta setmana per presentar-se com a candidats al Parlament Europeu. Serà en el consell nacional del 22 de febrer –quan també es fa el congrés del partit- que es decidirà la llista. En el cas de CDC, va afegir, ara començarà el tràmit d’assignació de candidats ‘amb ple respecte per part d’Unió’, ha dit.

Tremosa és un independent, i CDC vol parlar ara amb ell sobre la possibilitat que repeteixi de candidat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any