Joan Masdéu torna després d’haver fet dissabte

  • Us oferim dues de les cançons del nou disc del músic, que avui es posa a la venda

VilaWeb
Redacció
28.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres anys després del seu debut en solitari, Joan Masdéu, ex-ànima de Whiskyn’s, publica avui el segon disc, ‘Dissabte’, amb un títol que recull els conceptes diversos que engloba el nou àlbum. D’una banda, l’estat de benestar que diu que s’associa amb aquest dia de la setmana, i d’una altra, la neteja feta tant en el pla emocional com en el musical. ‘Volia explicar la necessitat de deixar coses enrere i començar-ne de noves, però també transmetre aquell benestar dels dissabtes de vermut. També hem fet dissabte en la part musical, i ens hem quedat amb allò imprescindible i prou’, explica a VilaWeb. 

Masdéu presenta onze cançons amb arranjaments sense gaires floritures, ‘prescindint d’artificis’. Volia fer neteja i això transpiren moltes de les cançons. ‘Després d’haver passat per un primer disc en solitari i de tres anys intensos de concerts, hi havia aquesta necessitat. Sense fer un disc gaire diferent –perquè crec que les cançons porten el meu segell–, però sí eliminant artificis i tot allò que no havia de repetir.’ Diu que, en això, hi han tingut força a veure el nou equip de producció, amb Santos i Fluren de Blind Records, i els nous músics, que seran els qui l’acompanyaran en directe.

Per primera vegada, el músic de Reus va començar un disc a partir del títol. El concepte de dissabte és el que va portar-lo a anar teixint les cançons que en formen part. ‘El nom ja transmet un concepte lluminós. Dissabte és un estat emocional de benestar, de relax. També es troba entre el divendres (que és l’últim dia de la rutina setmanal) i el diumenge (que encara és cap de setmana, però en què ja pensem en el dilluns), és un estadi intermedi per a desconnectar i relaxar-se. Finalment, transmet aquesta idea de fer neteja en tots els sentits. Les cançons són un recorregut per aquests estadis diversos.’

Joan Masdéu diu que hi ha un pas de gegant entre el primer disc tot sol i aquest. ‘Ha estat gràcies a tota la pedra que hem picat’, assegura. I recorda: ‘Ara m’estimo més aquell disc que no quan va sortir. M’adono que era ple de dubtes, perquè començava de zero. I crec que a aquest segon disc li ha anat molt bé haver fet aquell primer. Aquest espai de temps m’ha servit per a deixar de banda coses que no volia fer servir i potenciar-ne unes altres. I ara arribem a un disc del qual estem molt orgullosos.’ Respecte del seu passat amb Whiskyn’s, diu que ja li queda molt lluny. ‘En tinc un record molt bonic, però m’he oblidat molt d’aquella època perquè he viscut molt intensament aquests últims tres anys. També en això he fet dissabte.’

Web-sèrie

Joan Masdéu ha promocionat aquest nou disc d’una manera força original: a través d’una web-sèrie que podeu veure al seu canal de YouTube. Dos companys de pis una mica tronats que comparteixen experiències, en capítols dedicats cadascun a una de les cançons del disc. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any