Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.01.2014  16:55

Les joventuts liberals de tot el món donen suport explícit a l’autodeterminació de Catalunya

Han aprovat una moció presentada per la Joventut Nacionalista de Catalunya

Men?ame
 

Aquest cap de setmana s’ha reunit a Cracòvia (Polònia), el congrés de la International Federation of Liberal Youth (IFLRY), l’organització que aplega les joventuts liberals de tot el món. El responsable d’internacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Víctor Puig, hi ha anat en representació de l'organització catalana.

El congrés ha servit per aprovar diferents mocions, entre elles, tres a proposta de la JJNC. Una que dóna suport a l'autodeterminació catalana i al referèndum; una altra que condemna la 'regressió de drets' en la proposta espanyola de reforma de la llei sobre l’avortament; i una última que alerta de l’increment del populisme com a amenaça a la democràcia.

La moció aprovada pels joves liberals de tot el món, reconeix explícitament el dret de decidir dels catalans, seguint l’exemple del Regne Unit amb Escòcia, afirmant el dret d’autodeterminació de les nacions, tot respectant els marcs legals.

La presidenta de la JNC, Marta Pascal, s’ha felicitat d'haver aconseguit un doble objectiu, d’una banda 'internacionalitzar el procés català, amb el suport d’un centenar de joventuts polítiques d’arreu del món' i de l’altra 'demostrar la utilitat, més que mai, del vot liberal, també en clau nacional, davant les eleccions europees dels propers mesos'.