Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.01.2014  14:56

Autor/s: ACN

Nou cop del Suprem contra la immersió lingüística

El TS dóna la raó al TSJC i reitera que l'espanyol ha de ser vehicular a les aules on un alumne ho demani

Men?ame
 

El Tribunal Suprem ha tornat a donar la raó a una família que sol·licitava que el seu fill fos escolaritzat amb l'espanyol com a llengua vehicular. D'aquesta manera, referma la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va ordenar el gener de l'any passat que el sistema s'adaptés a tota la classe (o unitat escolar) de la qual forma part l'alumne' en qüestió. Això 'afecta l'alumne juntament amb els seus companys', deia el TSJC en aquella interlocutòria.

Així, el Suprem rebutja el recurs de la Generalitat contra una interlocutòria del TSJC del gener de l'any passat, que donava la raó a la família sol·licitant, després de la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 sobre l'estatut en què establia l'espanyol com a llengua vehicular a l'escola juntament amb el català.

El TSJC va ordenar que els infants no fossin atesos individualment ni separats de la resta d'alumnes, i va concedir com a mesura cautelar que la Generalitat adoptés les mesures concretes pertinents perquè se'ls atengués també en espanyol mentre no es resolia el cas, tenint en compte les diverses sentències judicials en el mateix sentit. Tot i així, deixava a la Conselleria d'Educació la decisió sobre quina proporció de les dues llengües havia d'utilitzar-se.