Fabra, rebut amb insults i crits de dimissió a Alcoi

  • D'ençà del tancament de Canal 9, el president valencià ha estat escridassat cada vegada que ha fet un acte públic

VilaWeb
Redacció
27.01.2014 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des del tancament de Canal 9, la vida pública del president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha esdevingut més complicada que mai. De fet, no pot eixir al carrer sense rebre una esbroncada de grups de manifestants. Avui ha estat a Alcoi per a inaugurar dos nous ponts i desenes de manifestants l’han escridassat a metres de distància, en un punt acordonat per la policia. De fet, aquestes darreres setmanes la protecció policíaca del president s’ha hagut d’ampliar i ara cada acte és supervisat de manera estricta. Avui, a més, la policia ha canviat el lloc de la convocatòria oficial per evitar topades amb els manifestants i això ha provocat que algunes personalitats que havien de ser presents no hi han pogut anar perquè la policia no els ha deixat passar. Entre aquests, la diputada Patrícia Blanquer i el president i la directora general de la Cambra de Comerç d’Alcoi, Enrique Rico i Júlia Company. Els regidors de l’ajuntament sí que han pogut accedir a l’acte, però no pas sense polèmica: la policia espanyola no els deixava passar i els exigia que presentessin l’acte de regidors, que no duien a sobre. La policia local hi ha hagut d’intervenir, confirmant que efectivament eren regidors, tant del Bloc com del PP.

L’ajuntament ha lamentat públicament l’operatiu de seguretat, argüint que hi ha hagut ‘un excessiu zel filtrant l’accés de ciutadans i autoritats als actes’. I el batlle, Toni Francés, ha defensat davant del president Fabra el dret dels manifestants a protestar. S’han sentit crits de ‘vergonya’, ‘Fabra dimissió’ i ‘moniato dimissió’, a més de tota mena d’insults.

A més de l’escridassada d’avui a Alcoi, en aquest vídeo podeu trobar una mostra d’alguns dels darrers actes que ha fet a València, Xàtiva, Alacant, Nules i Biar, entre més municipis, i quina ha estat la reacció ciutadana:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any