La coalició independentista sarda de Murgia fa els cartells de campanya per a l’Aguer en català

  • Els sondatges li atorguen opcions reals de governar després de les eleccions sardes, el 16 de febrer · Vegeu també el seu vídeo electoral, publicat aquest cap de setmana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició Sardegna Possibile és el primer projecte independentista sard de la història amb opcions reals de governar. En poques setmanes, i amb vista a les eleccions sardes del 16 de febrer, la cap de llista, l’escriptora Michela Murgia (Facebook), ha multiplicat el suport. Ara els sondatges l’han situada com a possible guanyadora, cosa que ha despertat l’interès de la majoria de mitjans de comunicació sards i italians. ‘El moment històric que s’ha creat ara a Sardenya és únic’, deia Murgia a VilaWeb fa deu dies en aquesta entrevista. Hi detallava el seu projecte, de caire social i inclusiu, i expressava admiració pel procés català.

Aquests darrers dies s’han començat a difondre els cartells electorals dels partits que concorren a les eleccions. I la candidatura de Murgia ha tornat a sorprendre amb una novetat significativa: els cartells destinats a fer campanya a l’Alguer són en català, amb el lema: ‘Avui una Sardenya possible. Demà una República lliure.’

I hi diu, en quatre blocs, referint-se a Sardenya:
«—Políticament lliure: per autodeterminar lo futur del nostro pòpul, defendre los interessos de la nostra Nació i de les nostres comunitats.
—Econòmicament pròspera: per reforçar les nostres empreses i les nostres fileres productives.
—Moralment digna: per tornar la moralitat a la política.
—Socialment justa: per garantir drets nous i concrets als nostros ciutadans.»

I acaba dient: ‘Est ora! Aqueix és lo nostro temps’

Us oferim també el vídeo electoral de la candidatura de Murgia, publicat aquest cap de setmana. Reprodueix una cursa de fons, que s’assimila a una cursa electoral, amb uns pocs corredors. Durant la cursa alguns fan trampes, com agafar una moto, uns altres topen amb obstacles, alguns es cansen… N’hi ha un, però, que ni tan sols s’atura a l’arribada i continua corrent per paisatges i ciutats de Sardenya, entre els quals l’Alguer. Al final del vídeo, una veu en off diu: ‘Tenim unes altres fites.’ Vegeu-lo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any