Contrastant torna per analitzar el discurs antiindependentista

VilaWeb
Contrastant
26.01.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de set anys, amb ànim renovat i amb més companys de viatge, Contrastant ha decidit tornar, de la mà de VilaWeb, en un context històric molt engrescador i amb data de caducitat: el 9 de novembre de 2014. En aquest context, els mèdia tindran, com no pot ser d’una altra manera, un paper important.

En aquesta etapa Contrastant vol tornar a estudiar la premsa, però se centrarà en uns temes molt concrets: el discurs antiindependentista i el discurs independentista massa optimista. Cal deixar ben clar, amb tot, que la seva feina prioritària serà el discurs antiindependentista.

Respecte a l’objecte d’estudi, s’analitzaran les seccions de notícies i d’opinió de la premsa editada a Catalunya a més d’El País, en tant que el diari més llegit a l’estat espanyol i de referència de qualitat. Quant a l’opinió (editorials i articles d’opinió), no se centrarà pas en el posicionament de l’articulista o editorialista respecte al procés independentista, sinó que analitzarà la consistència dels arguments. És evident que les opinions són lliures. Ara, els arguments no poden ser fal·laciosos, esbiaixats o basar-se en dades qüestionables o directament falses.

Com en l’anterior etapa, Contrastant intentarà que el rigor i l’autoexigència continuïn essent fonamentals en la seva manera de treballar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any