Els rectors universitaris del País Valencià, contra el tancament de Catalunya Ràdio

  • Reunits a Alacant, acusen el govern espanyol d'atemptar contra la llengua

VilaWeb
Redacció
24.01.2014 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els rectors de les universitats del País Valencià, reunits a Alacant en ocasió del vintè aniversari de la Xarxa Vives d’Universitats, han qualificat d’atemptat contra la llengua pròpia la decisió del govern espanyol de tancar les emissions de Catalunya Ràdio en aquest territori.

Pel rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ‘després de l’absència de senyal de TV3 i RTVV, no hi ha cap emissió audiovisual, ni pública, ni privada, que cobrisca tot el territori i emeta en la llengua pròpia del poble valencià, la qual cosa representa un atac claríssim a la cultura i la llengua’.

Els rectors han manifestat el profund malestar de les universitats valencianes per la política de mitjans de comunicació que es porta a terme al País Valencià, amb el tancament de mitjans de comunicació i l’anul·lació de tot senyal audiovisual en català, i han exigit el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries (signada i ratificada pel govern espanyol). Finalment, han reivindicat la creació d’alternatives públiques perquè el català disposi d’algun mitjà de comunicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any