Les notícies de la BBC, per Instagram

  • La cadena britànica aprofita els vídeos de quinze segons de la xarxa social per a difondre els principals titulars del dia

VilaWeb
M. Crespo
27.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb una mica d’imaginació i aprofitant totes les eines que ens ofereixen les grans xarxes socials, es poden crear serveis tan originals com Instafax, activat a mitjan de gener per la BBC a la xarxa de fotografia social Instagram. A través del compte BBCNews, els usuaris poden consultar-hi les principals notícies del dia en format condensat: hi sol aparèixer un breu vídeo i un resum explicatiu de la informació, amb un vincle final a la notícia original publicada al portal de la BBC.

En comptes de fotografies, la BBC carrega a BBCNews vídeos de quinze segons a través del servei Instagram Video, introduït fa pocs mesos per a plantar cara a l’arribada de Vine.

Amb aquest pas la cadena vol aprofitar la tendència creixent dels usuaris d’informar-se a través de les xarxes socials, consultades via mòbil i pissarreta.

Per a bastir Instafax, la BBC s’ha inspirat en una altra iniciativa que ja difonia notícies a través d’Instagram: NowThisNews.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any