Camacho compara el procés català amb la violència al País Basc

  • Comença la convenció contra la independència de Catalunya que fa el PP a Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
ACN
24.01.2014 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha inaugurat la convenció que el seu partit fa avui i demà a Barcelona, i ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de voler imposar la consulta sobre la independència. ‘Ens ha de dir Mas que vol votar ell sobre el que ell vol i per dividir els catalans? Això no és democràcia, és imposició. I ha arribat a comparar el procés català amb els anys de violència al País Basc: ‘Som un partit que ha patit molt al País Basc, i veig María del Mar Blanco [presidenta de l’Associació de Víctimes del Terrorisme]. Ara patim també, d’una manera diferent, però amb l’exclusió i el rebuig social, a Catalunya. Patim perquè alguns ens volen donar lliçons de com se sent algú català, de com hem de viure la nostra vida, com hem d’educar els nostres fills o com has de governar. O ets amb ells o no ets català. I això ho hem viscut en més llocs d’Espanya.’

Aquestes són les declaracions de Camacho:

Sánchez-Camacho ha dedicat la intervenció a atacar la consulta i a afirmar que el seu partit és l’únic que pot evitar-la, fent referència a la competència electoral que li pot fer Ciutadans en aquest sentit. Ha parlat d’una Catalunya ‘sense llibertat, en què només sembla que tinguin dret a opinar els independentistes’.

Segons ella, ‘Catalunya no és independentista i a Catalunya no hi ha una majoria separatista’. La posició d’Artur Mas pel que fa a la consulta –diu– ‘no és democràcia, sinó una imposició’, perquè vol votar sobre allò que ell vol. ‘Que no ens donin lliçons de democràcia, perquè els catalans ja voten cada deu mesos’, s’ha queixat.

Per Camacho, aquesta convenció del PP ha de ser un ‘punt d’inflexió’, que aporti un ‘missatge de tranquil·litat, de seguretat, a tots aquells que estan preocupats per la incertesa i els deliris de Mas i la seva obsessió separatista’. ‘Aquest partit, com ho demostrarà i com ho ha demostrat sempre, és la garantia que continuem essent com som, catalans, espanyols i europeus. Aquest partit evitarà que ningú ens faci sortir d’Espanya i que ningú ens faci sortir d’Europa’, ha proclamat.

I és en aquest moment que ha fet referència implícita a Ciutadans. Ha parlat de partits que només es presenten a Catalunya i que ‘només fan discursos’ contra la independència: ‘Fer discursos està molt bé, però s’ha de decidir, s’ha de governar, s’han de prendre decisions.’ I al separatisme, ha continuat, ‘només hi pots plantar cara amb un partit seriós, que governa, que aturarà la independència al congrés amb els seus diputats i que ho farà també al Parlament Europeu amb els seus eurodiputats. Els altres no frenaran l’independentisme, només ho farà un partit fort, sòlid i seriós com el PP.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any