Els batles de Compromís critiquen la nova agressió a la llengua

  • Subratllen la component política de la decisió del govern espanyol de suprimir les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià

VilaWeb
Redacció
24.01.2014 - 00:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La supressió de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià és ‘una nova agressió a la llengua i un atac a la llibertat d’expressió per part del PP de Madrid i València’ en opinió del portaveu del grup municipal de Compromís d’Ontinyent, Josep Francés, qui hi veu una decisió clarament política. En una nota de premsa, la formació ha criticat la mesura del govern espanyol i ha recordat que contradiu la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritzades ‘signada per José M. Aznar, donant així una nova mostra de com són de fiables els compromisos del PP’, en paraules de Francés.

Juntament amb el també segon batle d’Ontinyent, han expressat la seua crítica la resta de batles de formació de la comarca Emili Mira d’Otos, Jesús Pla d’Agulent, Raquel Calatayud de Beniatjar i Josep Albert d’Albaida.

Compromís ha anunciat el seu suport a Acció Cultural del País Valencià, i la voluntat de participar en les iniciatives i convocatòries que es puguen mamprendre en defensa del retorn immediat de les emissions. Joan Gilabert, portaveu comarcal de la coalició, ha denunciat el fet que a hores d’ara ja no queda cap emissora de ràdio ni de televisió d’àmbit de País Valencià que emeta la programació en valencià, la qual cosa ‘és un clar incompliment de l’esperit de les lleis que, se suposa, han de protegir el valencià, permetent-li l’equiparació amb el castellà a tots els nivells, segons preveu l’Estatut d’Autonomia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any