Sandro Rosell dimiteix

  • Reunió de la junta aquesta tarda per formalitzar la renúncia · El jutge va admetre ahir la querella pel cas Neymar

VilaWeb
Redacció
23.01.2014 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, dimitirà avui a horabaixa. Aquesta tarda es fa una reunió extraordinària de la junta directiva del club per formalitzar la renúncia de Rosell i planificar el període de transició a unes noves eleccions. A continuació, es farà una conferència de premsa sense preguntes dels periodistes. D’acord amb les informacions que han transcendit, el vice-president primer de l’àrea esportiva, Josep Maria Bartomeu, ocuparà la presidència fins el mes de juny, quan hi haurà eleccions. En aquests comicis, l’opció continuista serà encapçalada pel vice-president de l’àrea institucional, Carles Vilarrubí.

Aquest és el piulet de Xavi Torres, periodista de TV3, en què ha anunciat la decisió:

Aquest matí ja hi ha hagut una reunió de Rosell amb el nucli dur de la junta directiva i s’ha convocat per a aquesta tarda una reunió de la junta i s’espera que després hi hagi una conferència de premsa.

La querella

El jutge Pablo Ruz va admetre a tràmit la querella presentada pel soci Jordi Cases per suposada apropiació indeguda en el fitxatge del jugador brasiler; una querella que es podria acabar ampliant als vice-presidents Bartomeu i Faus.

En la interlocutòria, Ruz sosté que de la documentació aportada ‘es desprenen prou elements per a investigar els fets’, tal com sol·licitava la fiscalia, per esclarir els dubtes sobre la contractació de l’astre brasiler i ‘l’aparença o no de possibles irregularitats amb rellevància jurídico-penal’. De moment, el president del Barça, Sandro Rosell, no serà cridat a declarar perquè Ruz no hi veu ‘urgència o necessitat’.

Per Ruz, es pot haver produït ‘una simulació contractual’ que ‘pot evidenciar una falta de correspondència entre la causa i la finalitat real dels compromisos i obligacions econòmiques en aquells documents amb títol nominal i aparença formal dels contractes subscrits’ entre totes dues parts.

El magistrat vol practicar diligències pendents abans de cridar a declarar Rosell. Per això ha demanat la documentació del fitxatge a la FIFA i al jugador el contracte subscrit amb la societat N&N. A més, ha expedit una comissió rogatòria al Brasil perquè aporti els contractes de treball i traspàs del jugador.

A banda, Ruz també ha reclamat al Futbol Club Barcelona que li faciliti els contractes per valor de 7,9 milions segons els quals el club català té dret sobre tres jugadors juvenils del Santos i els 9 milions d’euros per la disputa de dos partits amistosos contra el club brasiler.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any