L’Audiència espanyola admet la querella contra Rosell pel fitxatge de Neymar

  • El jutge veu indicis d'una simulació de contractes

VilaWeb
ACN
23.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella d’un soci del Barça contra el president del club, Sandro Rosell, per apropiació indeguda per la modalitat de distracció en el fitxatge del jugador Neymar. En la interlocutòria, Ruz sosté que en la documentació aportada “es desprenen elements suficients per investigar els fets”, tal com sol·licitava la Fiscalia, per esclarir els dubtes sobre la contractació de l’astre brasiler i “l’aparença o no de possibles irregularitats amb rellevància jurídico penal”. De moment, el president del Barça, Sandro Rosell, no serà cridat a declarar a curt termini perquè Ruz no veu “urgència o necessitat”.

Per Ruz, es pot haver produït “una simulació contractual” que “pot evidenciar una falta de correspondència entre la causa i la finalitat real dels compromisos i obligacions econòmiques en aquells documents amb títol nominal i aparença format dels contractes subscrits” entre les dues parts.

El magistrat vol abans practicar altres diligències pendents abans de cridar a declarar Rosell. Per això, ha demanat la documentació del fitxatge a la FIFA i al jugador el contracte subscrit amb la societat N&N. A més, ha expedit una comissió rogatòria al Brasil perquè aporti els contractes de treball i traspàs del jugador.

A banda, Ruz també ha reclamat al Futbol Club Barcelona que li faciliti els contractes per valor de 7,9 milions segons el qual el club català té dret sobre tres jugadors juvenils del Santos i els 9 milions d’euros per la disputa de dos partits amistosos contra el club brasiler.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any