Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.01.2014  06:00

Autor/s: ACN

L'Audiència espanyola admet la querella contra Rosell pel fitxatge de Neymar

El jutge veu indicis d'una simulació de contractes

Men?ame
 

El jutge de l'Audiència espanyola Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella d'un soci del Barça contra el president del club, Sandro Rosell, per apropiació indeguda per la modalitat de distracció en el fitxatge del jugador Neymar. En la interlocutòria, Ruz sosté que en la documentació aportada "es desprenen elements suficients per investigar els fets", tal com sol·licitava la Fiscalia, per esclarir els dubtes sobre la contractació de l'astre brasiler i "l'aparença o no de possibles irregularitats amb rellevància jurídico penal". De moment, el president del Barça, Sandro Rosell, no serà cridat a declarar a curt termini perquè Ruz no veu "urgència o necessitat".

Per Ruz, es pot haver produït "una simulació contractual" que "pot evidenciar una falta de correspondència entre la causa i la finalitat real dels compromisos i obligacions econòmiques en aquells documents amb títol nominal i aparença format dels contractes subscrits" entre les dues parts.

El magistrat vol abans practicar altres diligències pendents abans de cridar a declarar Rosell. Per això, ha demanat la documentació del fitxatge a la FIFA i al jugador el contracte subscrit amb la societat N&N. A més, ha expedit una comissió rogatòria al Brasil perquè aporti els contractes de treball i traspàs del jugador.

A banda, Ruz també ha reclamat al Futbol Club Barcelona que li faciliti els contractes per valor de 7,9 milions segons el qual el club català té dret sobre tres jugadors juvenils del Santos i els 9 milions d'euros per la disputa de dos partits amistosos contra el club brasiler.