Un estudi preveu que Facebook perdrà el 80% d’usuaris entre el 2015 i el 2017

  • Dos investigadors de la Universitat de Princeton apliquen els models epidemiològics al funcionament de les xarxes socials

VilaWeb
Redacció
23.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El creixement d’usuaris de Facebook podria tenir el mateix final sobtat que les malalties infeccioses, que s’estenen ràpidament i de sobte desapareixen. Ho diuen dos investigadors de la Universitat de Princeton (EUA) en un estudi que aplica el cicle de les malalties a les xarxes socials. A ‘Epidemiological modeling of online social network dynamics‘, John Cannarella i Joshua A. Spechler consideren que els models de malalties poden ajudar a entendre millor com els usuaris adopten les xarxes socials i se’n desfan.

Una de les dades que estudien els dos investigadors és el cas de Facebook, la xarxa més utilitzada actualment, amb més de mil milions d’usuaris a tot el món. Cannarella i Spechler preveuen que el portal de Mark Zuckerberg, en comptes de créixer en el futur immediat, pot experimentar un declivi d’usuaris ràpid, de fins el 80%, entre el 2015 i el 2017.

‘Les idees, com les malalties, s’ha demostrat que es difonen de manera contagiosa entre les persones abans de desaparèixer, i aquest procés es pot descriure amb èxit a partir de models epidemiològics’, diuen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any