Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.01.2014  06:00

Un estudi preveu que Facebook perdrà el 80% d'usuaris entre el 2015 i el 2017

Dos investigadors de la Universitat de Princeton apliquen els models epidemiològics al funcionament de les xarxes socials

Men?ame
 

El creixement d'usuaris de Facebook podria tenir el mateix final sobtat que les malalties infeccioses, que s'estenen ràpidament i de sobte desapareixen. Ho diuen dos investigadors de la Universitat de Princeton (EUA) en un estudi que aplica el cicle de les malalties a les xarxes socials. A 'Epidemiological modeling of online social network dynamics', John Cannarella i Joshua A. Spechler consideren que els models de malalties poden ajudar a entendre millor com els usuaris adopten les xarxes socials i se'n desfan.

Una de les dades que estudien els dos investigadors és el cas de Facebook, la xarxa més utilitzada actualment, amb més de mil milions d'usuaris a tot el món. Cannarella i Spechler preveuen que el portal de Mark Zuckerberg, en comptes de créixer en el futur immediat, pot experimentar un declivi d'usuaris ràpid, de fins el 80%, entre el 2015 i el 2017.

'Les idees, com les malalties, s'ha demostrat que es difonen de manera contagiosa entre les persones abans de desaparèixer, i aquest procés es pot descriure amb èxit a partir de models epidemiològics', diuen.