Rajoy diu que té un pla contra la independència

  • Assegura que mentre ell sigui president no hi haurà consulta

VilaWeb
ACN
20.01.2014 - 22:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat en una entrevista a Antena 3 que tenia un pla per a frenar la independència de Catalunya i que garantia als ciutadans espanyols que mentre ell ocupés el càrrec de president no hi hauria ni consulta ni independència de cap territori de l’estat espanyol. Segons Rajoy, l’estat està preparat per a qualsevol situació. També ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d’actuar unilateralment i ha dit que ell no li telefonaria pas.

‘La llei es complirà, no es farà cap referèndum on es posi en dubte la sobirania del poble espanyol i jo garanteixo que mentre sigui president del govern d’Espanya no hi haurà independència de cap territori espanyol.’ És el veredicte que Mariano Rajoy ha exposat en una entrevista.

El president espanyol ha dit que treballava per resoldre els problemes de l’economia espanyola i catalana i de finançament de la Generalitat, i que treballaria també per intensificar els llaços ‘que sempre han unit el conjunt dels catalans, de les persones que viuen a Catalunya i no han nascut a Catalunya amb el conjunt dels espanyols’. La seva línia d’actuació, ha afegit, inclou també el respecte a la constitució, que ell aplicarà i farà que es compleixi. ‘Aquest és el meu pla per a Catalunya’, ha dit.

Quant a una possible supressió de l’autonomia catalana o el retorn a l’estat d’algunes competències de la Generalitat com la de seguretat, no ha volgut avançar la resposta del govern espanyol als passos que pugui fer el govern de la Generalitat i el parlament en favor del procés, però sí que ha apuntat que l’estat ‘està preparat per a qualsevol escenari’. Mentrestant, ‘el president complirà la llei i farà complir la llei’ perquè ‘és la seva obligació’.

Per justificar que no avancés informació, ha dit: ‘Si li digués què faré estaria tres o quatre mesos sense poder prendre ni rectificar cap decisió.’ I ha reiterat que ell volia donar ‘tranquil·litat i seguretat a tots els ciutadans: no hi haurà independència de Catalunya ni hi haurà la consulta per posar en dubte la sobirania del poble espanyol mentre jo sigui president del govern d’Espanya’.

Quant a la petició de diàleg d’Artur Mas, ha dit que ell parlava amb tothom i sempre que Mas ho havia demanat l’havia vist i hi havia parlat. ‘Però no puc discutir sobre la sobirania nacional’, ha dit. Segons Rajoy, Mas ‘ha pres decisions unilateralment amb el suport del seu partit i alguns altres’, però ni ell ni ningú no pot discutir la ‘sobirania nacional’, perquè això ‘correspon únicament al conjunt del poble espanyol’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any