Mas: ‘Volem ser un país normal i això vol dir governar-nos’

  • El president del govern i de CDC avisa que 'seria molt greu' que algú intentés impedir la consulta del 9 de novembre

VilaWeb
Redacció
18.01.2014 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat i de Convergència, Artur Mas, ha sentenciat que els catalans s’havien ‘cansat de nedar contracorrent’ i que ara tocava, ‘per primera vegada a la història’, nedar a favor. Davant el consell nacional ampliat de CDC, Mas ha dit que hi havia hagut un ‘canvi de registre mental en la societat catalana’ i que per això havien canviat les majories. ‘Els catalans volem viure tranquils, ser un país normal. Això vol dir governarn-nos i no ser governats per altres, en un context europeu’. 

Mas ha respost a Rajoy, que ahir acusava les institucions catalanes de prendre decisions unilaterals, que amb la proposta aprovada dijous al parlament tenia una ‘oportunitat d’or’ de demostrar la seva voluntat de diàleg. ‘Es pot dialogar amb el partit del ‘no’ a tot? Esperem resposta, i aquesta arribarà d’ací a pocs mesos, i veurem on són’, ha dit al govern espanyol, sense citar-lo explícitament, i ha recordat ‘el no rotund a l’estatut, el recurs al Tribunal Constitucional, el no rotund al pacte fiscal i ara el no rotund a la voluntat democràtica i majoritària del poble català a decidir el seu futur’. 

En referència a la consulta, ha assegurat que ell, com a president del govern, la convocaria per al 9 de novembre. ‘El país podrà anar a votar. Esperem que ningú no ho intenti aturar. Seria greu que, fent-ho de manera democràtica i pacífica, algú ho intentés impedir.’

Mas, que s’ha mostrat ofès per les comparacions amb el feixisme d’un ‘país amb mil anys d’esperit de pau i treva i que ha acollit milions de persones’, ha dit que Catalunya podia ser aliada de tothom però no pas propietat de ningú. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any