CDC i ERC llancen les campanyes del referèndum d’independència

  • Mas reuneix un consell nacional ampliat · Els republicans presenten la campanya #votarésdemocràcia

VilaWeb
Redacció
18.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos partits més grans del Parlament de Catalunya, Convergència (CDC) i Esquerra (ERC), presenten avui les campanyes preparatòries del referèndum d’independència per aquests pròxims mesos. Mas reuneix un consell nacional del partit ampliat per a llançar els missatges més importants de la formació i explicar el seu ‘triple sí’: Sí a la consulta; sí a l’estat per Catalunya; i sí a la independència. Per la seva banda, els republicans presentaran la campanya #votarésdemocràcia, que ja va tenir una primera posada en escena el desembre amb l’acte ‘Votar és la via‘, al Fòrum de Barcelona.

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, va explicar a principi de setmana que el president de la Generalitat, Artur Mas, abanderaria el ‘sí a les urnes’ i deixaria als altres quadres del partit la defensa explícita del sí als dos apartats de la pregunta, és a dir, l’estat i la independència. Rull va subratllar que el president havia de tenir un perfil ‘institucional’ i centrar-se en la ‘batalla per les urnes, perquè fos viable la consulta, per aglutinar encara amb molta més força el 70-80% de catalans que creuen que les urnes són la resposta’.

CDC celebrarà tres grans actes aquest primer trimestre en el marc d’aquesta campanya pel ‘triple sí’: el consell nacional ampliat d’avui, una convenció municipalista la setmana entrant i una econòmica el març. El consell nacional ampliat d’avui, amb dirigents inclosos i davant de 2.000 assistents, serà el punt de partida sobre el que CDC desenvoluparà la seva estratègia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any