Àngel Ros s’oposa a l’expulsió dels díscols i descarta un possible partit alternatiu al PSC

  • El batlle de Lleida creu que és moment de recuperar la pluralitat dels socialistes i reconstruir el partit · Joan Ignasi Elena insisteix que no deixaran el grup del PSC

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 14:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Lleida, Àngel Ros, espera que ‘no es creï un partit alternatiu al PSC’ i que els socialistes siguin capaços ‘de recuperar la pluralitat i representativitat de l’esquerra catalanista’ que ha estat ‘capaç d’integrar un ampli espectre de catalans’. Segons l’ex-diputat socialista –que va deixar l’escó per les discrepàncies amb Pere Navarro– ‘cal que el PSC reconstrueixi un espai de progrés i catalanisme’ i que ‘no expulsi els tres diputats que aquest dijous van votar diferent al Parlament’. Ros creu que passada la votació, hi ha d’haver ‘més seny que rauxa, més reflexió i més atansament que allunyament’ i diu que ‘trencar la disciplina de vot és una situació molt dura que fa mal al partit i als diputats que ho fan’.

Àngel Ros, que és primer secretari dels socialistes a les Terres de Lleida, considera que el PSC ‘ha de recuperar la visió integradora i plural, un dels actius més importants del partit’ ja que a la formació ‘sempre hi ha hagut visions diferents i complementaries del progrés de Catalunya’ i això ‘ha enriquit el PSC’. En declaracions durant la inauguració de la fira de l’Oli de les Borges Blanques, ha fet una crida a ‘respectar les decisions globals però també les minories’ i evitar que es repeteixi la ruptura de la disciplina de vot. Quan ell ho va fer, ha descrit, ‘va ser molt desagradable’.

Lucena vol que els díscols deixin l’escó abans de diumenge

Maurici Lucena, portaveu parlamentari del PSC, confia que els tres diputats que ahir van trencar la disciplina de vot renunciaran a l’escó abans de diumenge. ‘Si jo em trobés en aquesta situació, entregaria l’acta abans no me la demanessin’, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Per Lucena, que els tres diputats entreguin l’acta ‘és la sortida més digna, més responsable i més noble’. Però ha estat replicat a continuació per Joan Ignasi Elena, un dels diputats díscols, que ha tornat a descartar que tinguin pas pensat deixar l’escó i també ha trobat ‘inimaginable’ que la direcció del partit els expulsi. 

Si el PSC fes fora del grup els tres diputats díscols quedaria relegat a quarta força política al parlament, per darrere del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any