Allau de vots per la independència

  • L'ANC ha qualificat d'èxit la campanya 'Signa un vot per la independència' d'aquest cap de setmana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.01.2014 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC ha desplegat aquest cap de setmana més de 700 parades i 3.000 apoderats arreu de Catalunya en la campanya ‘Signa un vot per la independència‘, una recollida multitudinària de signatures de ciutadans –amb nom, adreça i carnet d’identitat– en favor de la independència. La campanya pretén demanar al parlament que convoqui un referèndum d’independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l’estat espanyol, declari la independència unilateralment d’acord al dret internacional. L’ANC va explicar que la campanya havia estat un èxit, molt més que no s’esperava. En algunes parades –com al barri de Gràcia– es van quedar sense butlletes, de tantes peticions com hi va haver, i en van haver d’anar a cercar més.

La parada de l’ANC a la plaça de Sants –entre el carrer de Joan Güell i el de Sants– també fou molt concorreguda durant tot el dissabte i especialment a partir d’ahir a migdia. Molts ciutadans de totes les edats s’hi va arribar per informar-se’n i la majoria van signar. L’ANC preveu que la setmana que ve tindrà les xifres sobre el nombre d’instàncies recollides.  

Un pla B a la consulta

Aquesta acció és un dels cinc projectes més destacats que té prevists l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) el 2014. Per la coordinadora de la iniciativa, Rosa Alentorn, ‘és un pla B en cas que la consulta no es pugui fer’.

El document reclama als polítics que ‘facin tant com puguin, que exhaureixin totes les vies per fer la consulta’. I, en cas que no es pugui fer, que es consideri cada instància com si fos un vot per a declarar la independència.

La recollida de signatures va començar fa mesos en una prova pilot, a fi d’establir els procediments que calia seguir per tal que tinguessin validesa i per crear una xarxa d’apoderats per a validar les dades dels signants. Ara ja n’hi ha 3.000, d’apoderats, per tot el Principat.

La recollida es continuarà fent els caps de setmana vinents i s’estendrà a l’estranger. A més, l’ANC preveu fer una segona recollida de signatures en massa a la primavera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any