Conferència de Premsa ‘Signa un vot per la independència’

VilaWeb
Redacció
09.01.2014 - 21:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com sabeu dissabte, a Perpinyà (Rosselló) al peu del Castellet de les 10 a les 17h, i a Prada (Conflent) de les 9 a les 12 a la Plaça del Mercat, es podra sumar signant per obtenir diverses possibilitats, pel  ‘Parlament de Catalunya a fer tot el possible per fer un referèndum o una consulta legal o, si no es pot, insten el mateix parlament o, si no es pot, ‘els representants electes del poble de Catalunya a intervenir a prop d’institucions i tribunals internacionals i fins i tot, si és necessari, declarar la independència d’acord amb la legislació internacional’.

A aquesta conferència de premsa van intervenir 3 dels presents de Catalunya Nord per la Independència (també a vegades anomenada, per simplificació, ANC CN):

– Maria Costa ha insistint sobre la importància que tindrà, per als nord-catalans, per molts assumptes i no únicament però principalment econòmics, culturals i lingüístics, un nou estat, no tan sols pel català però també amb l’economia forta i pròspera i per la memòria col·lectiva compartida entre els catalans, i les ferides no del tot cicatritzades. També la repercussió en la construcció europea i del punt de vista internacional.

– Francesc Bitlloch va completar explicant com es fa per afegir-se a ‘Signa un vot per la Independència’ (veure el document -pdf- adjunt sota la fotografia) i en quins textos legal es fomenta el ‘Dret de petició’ i ‘dret de lliure determinació’ tant internacionals : Carta de les Nacions Unides de 1945 (Arts. 1r i 55è), els Pactes Internacionals de Drets Civils i Polítics, i de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Art. 1r), aprovats per l’Assemblea de les Nacions Unides el 16-12-1966 i vigents a Espanya des de 1977 i, a nivell europeu, ‘Carta dels drets fonamentals de la Unió europea (art. 44); també a la Constitució espanyola (art.29) i a la Llei orgànica espanyola 4/2001, fins i tot a l’Estatut d’autonomia de Catalunya (art. 29 5è) !

També ha fet un repas de com ja s’han fet proves i s’ha començat des de mesos recollint signatures, tot i recordant que (document pdf adjunt, sota la fotografia) tothom pot signar la mateixa petició, sigui català de la comunitat autònoma, o sigui ciutadà – català o no – anglès, francès, visqui on visqui i des dels 16 anys inclosos…  …i que sobretot no cal oblidar de venir amb targeta d’identitat o Passaport (el permís de conduir o altres no tenen validesa per exercir aquest dret) i que no es pot fer recollint un paper i firmant-lo a casa: s’ha de fer presencialment, és a dir amb presència d’un dels 6 ‘apoderats’ nord-catalans que han fet la formació necessària i obligatòria per rebre directament el vot. ‘Estem acostumats a signar peticions però aquesta és molt especial per la seua forma legal, per la catalanitat i la transcendència de l’assumpte’.

– L’Hervé Pi ha argumentat que ‘Madrid i l’estat espanyol, en lloc de fer campanya pel no a la independència fan campanya contra la democràcia i contra Catalunya i, així fent, fan un error greu per a ells, són els que més aporten i han aportat nous independentistes’. ‘Participar-hi nosaltres, evidencia no solament la nostra solidaritat, també que ens sentim catalans i concernits’ i permet d’obrir la ment i preparar-nos a ‘què passarà quan els catalans d’aquí tindrem al costat un estat que es reivindica plenament català ? Què serem nosaltres ?’ Aixó depèn també del que fem o no, en un esdeveniment capdal com el que vivim i passa ara.

* Encara teniu ple d’incerteses o unes preguntes ? Llegiu el document (pdf) adjunt (sota la fotografia) que no tan sols proposa una breu presentació, sinó que també respon a més de 30 qüestions.

Només hi ha programat les dues primeres oportunitats, aquest dissabte a Perpinyà Castellet (10.00 >> 17.00) i Prada mercat (9>>12); però ja se’n preparen uns quantes altres, a Catalunya Nord, a llocs i dates diferents. No deixeu passar l’oportunitat!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any