Membres del Partit Laborista escocès emprenen la campanya pel sí

  • L'organització Laboristes per la Independència comença a final de mes un seguit d'actes a les principals ciutats d'Escòcia

VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns dirigents i militants del Partit Laborista escocès han activat una campanya pel sí al referèndum a través de l’organització Laboristes per la Independència. El portaveu, Allan Grogan, membre del partit, defensa que votar a favor de la independència és ‘una oportunitat de millorar la vida de tots els escocesos’ i per això insisteix a desvincular el sí a la independència d’un vot de suport a l’SNP d’Alex Salmond. ‘El fet que tinguem un suport fort dins el moviment laborista és un exemple dels avantatges que pot portar la independència a Escòcia i també un camí cap a la restauració dels principis fundacionals del Partit Laborista.’

Grogan va fundar Laboristes per la Independència l’any 2012, per aplegar-hi membres i simpatitzants del partit favorables a la independència, després de ‘frustracions’ per la negativa del Partit Laborista a admetre suports independentistes entre les bases del partit. El novembre del 2012 van fer el primer acte públic a la Glasgow Caledonian University, i ara comencen un seguit d’actes a les principals ciutats escoceses per a complementar la campanya a favor del sí al referèndum del 18 de setembre. El primer serà el 23 de gener a Glasgow, amb membres del partit i dirigents i membres destacats del moviment laborista. 

Amb el lema ‘Una causa laborista pel sí, una visió obrera del futur d’Escòcia’, l’acte del 23 de gener vol ser una defensa de la independència com a oportunitat per a fer una nació més justa i igualitària. Entre els qui hi intervindran, hi haurà Allan Grogan; sir Charles Gray, ex-dirigent del consell regional de Strathclyde; Jeane Freeman, ex-assessor especial de Jack McConnell; Deborah Waters, número dos de Laboristes per la Independència i membre del Partit Laborista; i Bob Thomson, ex-president del Partit Laborista escocès, que parlarà dels beneficis del model de la Commonwealth a Escòcia. 

Un dels darrers a donar suport a Laboristes per la Independència ha estat John Mulvey, ex-líder del consell regional de Lothian, que s’hi afegia diumenge, com poc abans ho havien fet alguns altres dirigents del partit, com ara Charles Gray i Alex Mosson.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any