L’ANC crida a signar per la independència: ‘El 2014 omplirem les urnes!’

  • L'entitat farà una recollida en massa de signatures aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 11:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte i diumenge l’ANC farà una recollida en massa d’instàncies de la campanya ‘Signa un vot per la independència‘ a tot el Principat. Amb les signatures que es recullin i mitjançant el dret fonamental de petició, els catalans poden demanar al parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que no es pugui dur a terme, insten els seus representants electes a declarar la independència d’acord amb la legislació internacional. L’ANC acaba de publicar el vídeo ‘Signa un vot. El 2014 omplirem les urnes!’, en què ho explica.

En aquest nou vídeo, diverses personalitats com Magda Oranich, Liz Castro, Antoni Dalmau, Lluís Juste de Nin i Ventura Pons fan una crida a participar en el projecte.

Arribat el cas que s’impedeixi la consulta, totes aquestes peticions es portaran al parlament perquè els nostres polítics puguin declarar la independència. I si ignoren l’allau de peticions aquesta petició esdevindrà directament un vot en favor de la independència.

L’ANC explicava en aquest vídeo com s’exerceix el dret de petició:

La campanya ‘Signa un vot per la independència’ va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet d’efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, en què s’establí l’estructura organitzativa necessària a tot el territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida d’instàncies multitudinària. En concret, aquest cap de setmana hi haurà una mobilització nacional amb centenars de parades, i per a la qual ja hi ha a punt més de 3.000 apoderats que s’encarregaran de fer la recollida d’instàncies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any