Mantinguem la pressió

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de quasi un any de treball de la Plataforma del Fem de la Vall d’Albaida, podem sentir-nos contents d’allò aconseguit fins ara, dilatant l’entrada al Consorci i l’enviament de les seues noves taxes del fem, però preocupats encara pel futur dels residus que cada dia generem.

La consellera Isabel Bonig continua amb la pressió per a tractar d’imposar als pobles de la Vall l’entrada al Consorci de Residus que agrupa ara les comarques de la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora, cosa que resultaria molt perjudicial per a la ciutadania de la Vall des de qualsevol punt de vista.

No podem tancar els ulls al que ocorre amb el fem després de deixar la bossa a la porta de casa. Tan important és que no ens prenguen el pèl amb taxes injustes, com la que aplica el Consorci a la resta de comarques pagant el doble pel mateix servei, com exigir que es gestionen els residus de la forma més respectuosa possible per a tots! No és possible que en el segle XXI es continuen fent forats per a abocar sense reciclar, ni és possible plantejar-se d’incinerar els residus: la mesura més contaminant i perillosa per a la salut de totes, i amb més interessos especulatius. Com més volum de residus s’hagen de cremar, més beneficis obtindran les empreses concessionàries, substituint la cultura del reciclatge per la de cremar-ho tot!

La incineració, que planteja ara com a solució la nostra consellera, no elimina els residus, només els trasllada i dispersa a l’atmosfera, sòl i subsòl, contaminant els cultius i passant a la cadena alimentària.

A la Vall d’Albaida tenim l’opció d’aconseguir una gestió més respectuosa amb el medi ambient, que minimitze el problema dels residus, i tot amb empreses i treballadors d’ací. Tenim el pla, tenim els mitjans, i sols ens cal que ens el deixen executar per a desenvolupar la planta de tractament que ens permeta el reciclatge i reutilització del que d’una altra manera acaba en el forat.

Des de la Plataforma del Fem estem organitzant un acte públic que anunciarem oportunament. La pressió ciutadana generada, que el Consorci no estiga prestant el servei pel qual passaria el rebut, i la pressió política, estan fent possibles fins ara que es mantinga el Pla de Minimització i amb ell les opcions d’una millor gestió. Però des de la plataforma es demana la implicació de la ciutadania per continuar amb aquesta pressió entre tots!

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any