El rei d’Espanya s’encalla i s’equivoca llegint

  • Ahir, en l'acte de la pasqua militar · Va canviar paraules i es va quedar sense alè més d'una vegada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rei Juan Carlos va participar ahir, com cada any, en l’acte de la pasqua militar. Era el primer acte públic en què intervenia després de la darrera operació i hom el va poder veure cansat i amb una salut deteriorada. La mostra més significativa fou que no va ser capaç de llegir amb fluïdesa el discurs que portava escrit: es va encallar adesiara, va canviar un paràgraf sencer –segons que informava el diari El País– i va dir  ‘milícia’ en lloc de ‘família’. En més d’un punt, a més a més, va semblar que perdia l’alè. La Casa Reial va justificar aquella lectura tan atropellada a una mala il·luminació del faristol.

Pel que fa al contingut del discurs, va demanar als militars que resistissin la crisi i els va agrair l’esforç.

Vegeu-ne aquest vídeo d’agència:


El ministre Morenés defensa l’exèrcit ‘pel bé comú i la unitat d’Espanya’

Trencant el protocol dels anys anteriors, Juan Carlos va seguir assegut el discurs del ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés. El ministre va dir que l’exèrcit havia de mantenir les seves capacitats operatives malgrat les retallades, i va remarcar que havia de servir per a assolir ‘el bé comú de tota la societat espanyola, que passa per la sobirania nacional, la unitat i la solidaritat entre tots els espanyols’.

Afegí que els militars havien estat un exemple de comportament i solidaritat per la seva actitud i el seu ‘silenci responsable’, tenint en compte ‘la situació general d’Espanya’ i també els ‘sacrificis i esforços dels seus conciutadans en els moments més durs’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any