CDC replica a Camacho: ‘Si vol desobeir normes del parlament o del congrés, que ho digui’

  • Corominas subratlla que el govern no demanarà res il·legal a cap ajuntament

VilaWeb
ACN
06.01.2014 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, ha reptat la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, a parlar de desobediència quan diu que els ajuntaments del PPC no cediran a l’Idescat les seves dades del padró perquè pugin ser utilitzades com a cens en una eventual consulta sobre el futur polític de Catalunya. En una entrevista a l’ACN, Corominas ha subratllat que el govern no demanarà res il·legal a cap ajuntament, sinó que sempre tindrà una empara legal i, per tant, ‘no hi ha la possibilitat de fer uns ajuntaments sí o uns ajuntaments no’. ‘Si el que vol és desobeir normes del parlament o del congrés, que ho digui clarament’, ha etzibat.

‘Tot allò que es demani als 947 ajuntaments estarà dins del marc de la legalitat’, ha assegurat Corominas sobre la possibilitat d’utilitzar les dades de l’Idescat per fer el cens de la consulta. Corominas ha remarcat que els ajuntaments es podrien negar a acceptar instruccions que estiguessin fora de la legalitat, però si són legals no tenen per què fer-ho. 

Pel que fa al PSC, Corominas confia que ‘recuperi l’alçada de mires que aquest 2013 no ha tingut’ i abandoni el front integrat per PPC i C’s, també en aquesta qüestió. El vice-secretari ha remarcat que els socialistes catalans han estat partit de govern, han construït missatges adreçats a tota la societat, i no poden fer la competència a un ‘sector minoritari’ a Catalunya com és el dels partits de Sánchez-Camacho i Albert Rivera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any