Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  05.01.2014  16:01

El documental que recomana Joan Tardà sobre la decadència del rei d'Espanya

'El crepuscle d'un rei', de Canal Plus França, repassa tots els escàndols de la monarquia espanyola

Men?ame
 

En ocasió de l'aniversari del rei Juan Carlos i la publicació d'una enquesta que situa la monarquia en el punt més baix de popularitat arran de tots els escàndols que l'esquitxen de ple, el diputat d'ERC Joan Tardà ha proposat a través de Twitter de recuperar 'Juan Carlos: el crepuscle d'un rei', un reportatge d'investigació emès al final de novembre per Canal Plus França sobre la decadència del rei espanyol i la família reial.

El reportatge recorda que va ser successor de Franco i moltes de les polèmiques que arrossega Juan Carlos, des de la salut a l'incident de Botswana caçant elefants, passant per l'afer amb Corinna i el cas Urdangarin. Entre més, hi participen el secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, que parla del luxe amb què ha viscut la família reial espanyola els estius a Mallorca, al Palau de Marivent; i el mateix Tardà, que hi denuncia l'opacitat dels comptes de la monarquia.

A més, qüestiona el paper del rei espanyol en el cop d'estat del 23-F. 'De veritat que ell sol va salvar la democràcia aquella nit?', es pregunten els reporters, que afirmen que la corona espanyola va fer un pacte amb la premsa després del cop 'per construir la imatge del rei com a salvador de la pàtria i fer-ne un home gairebé perfecte'.

I fins i tot inclou un gag del Polònia de TV3, amb Toni Albà fent una particular versió del 'I'm singing in the rain' de Gene Kelly adaptada als escàndols de la família reial.