El PP català prepara un fòrum antiindependentista per al febrer o març

  • Alicia Sánchez-Camacho diu que es farà després de la convenció del partit i que preveu de reunir-se amb PSC, Unió i Ciutadans

VilaWeb
ACN
04.01.2014 - 09:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Catalunya treballa en l’organització d’un acte ‘protagonitzat per la societat civil’ centrat en el missatge antiindependentista. Així ho ha explicat a l’ACN la presidenta del partit, Alicia Sánchez-Camacho, que ha detallat que aquest ‘Fòrum de la Concòrdia’ es farà entre febrer i març, després de la convenció que els populars tindran al final de gener a Catalunya. La dirigent no vol que sigui un acte del PP i per això demanarà aquest mes de reunir-se amb els caps del PSC, Ciutadans i Unió perquè s’hi impliquin i aportin propostes de noms no vinculats a cap de les formacions, però que puguin participar-hi.

La presidenta del PP ha detallat a l’ACN les línies mestres del ‘Fòrum de la Concòrdia’, on també hi haurà un clar missatge antiindependentista i que podria rebre la presència del president espanyol, Mariano Rajoy. Fa mesos, Alícia Sánchez-Camacho va enviar una carta als dirigents del PSC, Pere Navarro, d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i de Ciutadans, Albert Rivera, demanant-los de col·laborar conjuntament per visualitzar que les seves formacions s’oposaven a la independència de Catalunya. Segons la popular, no ha rebut cap resposta i és per això que ha decidit fer el primer pas i impulsar el que vol que sigui el primer gran acte antiindependentista al marge de les sigles dels partits. 

‘És un fòrum per explicar en l’àmbit social i cultural tot el que ens uneix amb la resta d’Espanya i el que enforteix Catalunya dins d’Espanya, com també el que puguem solucionar dins la llei perquè la relació de Catalunya amb la resta de l’estat sigui millor, garanteixi el progrés i la convivència’, ha explicat Sánchez-Camacho. De moment, el PP pensa en un acte ‘amb personalitats alienes als partits, amb persones i catedràtics de nivell i de prestigi’. 

És per això que la popular assegura que té ‘estesa la mà a les altres formacions polítiques perquè facin les seves propostes i sigui així la societat civil catalana i de la resta d’Espanya qui protagonitzi el Fòrum de la Concòrdia’: ‘Nosaltres ho impulsarem amb propostes de persones i espero tenir contactes amb els dirigents dels altres partits per parlar-ne, però el protagonisme serà de la societat civil, que ha d’explicar la realitat i la història de la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya, i no les mentides que expliquen alguns.’

Finalment, ha fet una primera crida a Navarro, Duran i Rivera per unir-se a la iniciativa perquè ‘és molt important visualitzar que tots els partits en favor de la convivència volen continuar defensant junts que Catalunya continuï formant part d’Espanya i de la UE’. ‘És molt important que es tornin a repetir fotos, trobades i reunions’, ha conclòs, recordant la imatge de Navarro, Rivera i Sánchez-Camacho brindant amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, per commemorar el dia de la constitució espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any