ERC sol·licita una reunió amb Margallo perquè els expliqui l’informe remés a les ambaixades

  • La formació independentista també demana explicacions al govern espanyol i la compareixença del ministre d'Exteriors al congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
03.01.2014 - 15:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha sol·licitat una reunió al ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, per conèixer de primera mà el contingut de l’informe que el ministeri va fer arribar a ambaixades i consultats per combatre el procés sobiranista. Bosch, que s’ha dirigit per carta a Margallo, també li expressat la voluntat de la formació de mostrar-li la seva opinió sobre el document. Així mateix, ERC ha registrat al congrés una bateria de preguntes dirigides al govern espanyol demanant explicacions sobre l’informe i també ha sol·licitat la compareixença de Margallo en la comissió d’Exteriors.

Pel que fa a la bateria de preguntes dirigides a l’executiu de Rajoy sobre el document d’Exteriors, la formació independentista vol saber per quin motiu l’han enviat ara, qui ha participat en la seva elaboració, per què no ho ha fet públic i si el ministeri ha elaborat altres documents d’aquestes característiques.

Així mateix, des d’Esquerra Republicana també insten al govern del Partit Popular a explicar l’elaboració d’un informe en contra d’una convocatòria a les urnes, si s’ha dirigit al govern de la Generalitat abans d’enviar-lo, si es tracta d’una pràctica habitual i d’on ha tret les dades sobre les balances fiscals, entre d’altres qüestions.

Esquerra Republicana de Catalunya reprèn la seva activitat parlamentaria i política a Madrid amb aquest seguit d’iniciatives en què exigeix al govern espanyol i al ministre d’Exteriors explicacions per la darrera actuació estatal contra la celebració d’una consulta a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any