El referèndum en el punt de vista dels estudiosos internacionals

  • World Affairs Journal i Politique Étrangère coincideixen a destacar la situació catalana com una de les claus de l'any que comença

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dues prestigioses revistes d’estudis internacionals han coincidit, en el primer número de l’any, a assenyalar el referèndum català com un dels grans esdeveniments del 2014. En tots dos casos en presenten una visió molt positiva. Politique Étrangère és una publicació trimestral del prestigiós Institut Francès de Relacions Internacionals i la nord-americana World Affairs Journal és una de les publicacions més antigues del món: va aparèixer el 1837.

La publicació francesa presenta un complet dossier sobre els envits que té Europa en els referèndums escocès i català i les eleccions belgues, amb la possible victòria dels independentistes flamencs. Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princenton i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, juntament amb J. C. Major, del Col·lectiu Emma, hi escriuen un article (que només es pot llegir amb pagament previ) titulat ‘La marche de la Catalogne vers l’autodétermination’.

D’una altra banda, el periodista Xavier Vilà publica en la revista americana un article amb el títol ‘The Domain of Spain: How Likely Is Catalan Independence?‘ (també de pagament).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any