Matthew Tree votarà independència: ‘La premsa estrangera no entén l’actitud del govern espanyol’

  • Fa un any volien fer-nos por a l'hora de votar · Ara volen impedir el referèndum · Però nosaltres votarem independència · Avui, Matthew Tree

VilaWeb
Redacció
03.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La premsa estrangera ha trigat una mica més d’un any a descobrir que a Catalunya hi havia una majoria social a favor d’una consulta o d’un referèndum sobre la independència.’ Una vegada entès això, però –explica Matthew Tree–, els periodistes estrangers no entenen l’actitud del govern espanyol: ‘No entenen com pot ser que el govern espanyol faci veure que no passa res a Catalunya.’ Però no saben, diu, que el primer govern espanyol que ‘doni mig peixet, que negociï mig minut’ amb els catalans, perdrà pel cap baix les pròximes tres eleccions espanyoles. ‘L’ambient és així de tibat a Espanya’, afegeix. I vaticina que tard o d’hora també els mitjans internacionals acabaran entenent que l’única via per a resoldre aquesta situació és que els catalans puguin votar, com més aviat millor, sobre la independència.

VilaWeb ha convidat els mateixos participants de la sèrie ‘Sense por’ de l’any passat, en què una desena més de veus de la societat civil van fer una crida a votar sense por, contestant amb enginy i ironia al discurs apocalíptic dels partits i de les institucions espanyoles.

A més de Matthew Tree, alguns dels protagonistes d’aquesta sèrie són Quim Masferrer, Carme Forcadell, Salvador Cardús, Pere Mas, Lloll Bertran, Santiago Vidal, Màrius Serra, Vicent Partal i Txe Arana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any