El concert econòmic, pas previ a la independència, segons Santiago Niño Becerra

  • L'economista augura un 2014 'pitjor' que el 2013 econòmicament

VilaWeb
Redacció
02.01.2014 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic d’economia Santiago Niño Becerra ha dit avui al Matí de Catalunya Ràdio que l’any 2014 seria molt pitjor econòmicament, i que les previsions del govern espanyol no es complirien. Ha recordat que l’estat espanyol havia perdut un 14% del PIB entre el 2007 i el 2013 i ha assegurat que la xifra fóra molt més alta a final del 2014.

‘Anirem pitjor. Mai no tornarem a l’any 2006, perquè els recursos són limitats, perquè hi ha un excés d’oferta de tot, perquè la capacitat d’endeutament s’ha exhaurit absolutament’, ha argüit.

Quant a Catalunya, ha defensat el concert econòmic com un primer esglaó abans de la independència: ‘És qüestió de ser pràctics. És més fàcil de canviar una llei, la LOFCA, que no fer-ne moltes de noves.’ Així mateix, ha recordat que molts estudis econòmics demostren que ‘una Catalunya independent seria viable’.

Niño Becerra també ha replicat al discurs del president d’Extremadura, José Antonio Monago, en què es vantava de presidir una comunitat que es podia permetre d’abaixar els impostos. ‘Pot fer les proclames ideològiques que vulgui, però les xifres són clares: Extremadura és en fallida. És un problema d’ingressos i despeses’, ha assegurat.

Escolteu les declaracions, íntegres, ací:

Vegeu-ne el vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any