Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  02.01.2014  08:38

Arrenca la campanya del referèndum escocès amb els missatges de Cap d'Any de Cameron i Salmond

Vegeu-los ací · Tots dos demanen als ciutadans que votin: l'un demana el 'no' i l'altre el 'sí'

Men?ame
 

La campanya pel referèndum sobre la independència d'Escòcia del 18 de setembre d'enguany ja ha començat. Aquesta nit els primers ministres escocès i britànic han emès per televisió sengles missatges de Cap d'Any. I tots dos han demanat als ciutadans que vagin a votar el 18 de setembre. Això sí, l'un ha demanat el 'sí' i l'altre el 'no'.

El primer ministre britànic, David Cameron, que ha dedicat el mateix temps a parlar del referèndum escocès que a l'economia del Regne Unit, ha dit: 'Volem que us quedeu.' I ha afegit: 'El 2014 és un any important per a la història del país i en el referèndum els escocesos prendran la decisió més important que hagin pres mai.' Cameron també ha dit que la decisió afecta tots els britànics i que el referèndum 'pot canviar el país per sempre'. 

Salmond, en canvi, ha demanat el sí al referèndum per evitar que ningú que visqui i treballi a Escòcia es llevi el dia 19 de setembre, l'endemà del referèndum, preguntant-se 'què hauria pogut ser?'. Ha dit que Escòcia té una oportunitat històrica i que si guanya el sí podrà esdevenir un dels països socialment més justos del món.