L’espectacular Ésser del Mil·leni dóna la benvinguda al nou any

  • Setanta mil persones omplen l'Avinguda Maria Cristina en la festa de cap d'any dissenyada per la Fura dels Baus i Focus

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.01.2014 - 08:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Éssser del Mil·leni de 15 metres d’alçada ha donat la benvinguda al nou any 2014 a l’Avinguda Maria Cristina i la font de Montjuïc de Barcelona. Unes 70.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona, s’han apropat al lloc per gaudir de la festa que ha comptat amb un castell del castellers de Sants, foc, exhibició pirotècnica, elements tecnològics, imatges, música i l’esperada arribada de l’Éssser del Mil·leni. La Fura dels Baus, amb Focus, han dissenyat la benvinguda del nou any en un acte promogut per Turisme de Barcelona.

Com estava previst a dos quarts de dotze ha començat l’acte, que ha inclòs una representació de la simbologia mediterrània amb un espectacle visual, una exhibició pirotècnica durant les campanades i elements tecnològics dissenyats artísticament per la Fura dels Baus i Focus.

En un primer moment els actors principals han estat els castellers de Sants que han fet un castell amb l’aigua de la font de Montjuïc de fons. El protagonista del muntatge però ha estat l’Éssser del Mil·leni amb prop de 100 persones que s’han situat a l’interior d’aquesta enorme figura. Carles Padrissa, director artístic de la Fura dels Baus, va assegurar en la roda de premsa de presentació de l’acte que és de les coses més maques que han fet mai i que representa l’esperit de Barcelona: ‘Una ciutat de pas de gent, agradable i on hi havia un sentiment col·lectiu que sempre hi ha estat’. Amb l’Éssser del Mil·leni en escena s’han fet les campanades i després ha tingut lloc un potent espectacle pirotècnic. L’acte ha acabat poc abans d’un quart d’una de la nit.

Al acabar la festa, la Teresa de Barcelona ha assegurat a l’ACN que li havia agradat. ‘Ha estat xulo, diferent i original, ens hem aprop però ja estava ple de gent’, ha dit, al temps que ha afegit que els ha impressionat molt els castellers enfilant-se per l’Ésser del Mil·leni. L’Adrià, el fill petit de la Teresa, ha dit que s’ho ha passat molt bé i li ha agradat ‘aquell home gegant’. L’Omi és japonès i viu a Sant Cugat i també li ha cridat l’atenció els castells.

‘Barcelona es mereix que, dins dels molts actes que es fan, l’últim dia de l’any hi hagi un acte important com tenen altres ciutats del món’, va manifestar el president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, en la presentació de la gran festa de cap d’any que l’entitat que presideix ha promogut. Serà una ‘gran festa familiar’ i ‘no una berbena’, va recalcar el batlle de Barcelona, Xavier Trias.

Una proposta de llarg recorregut

El batlle de Barcelona va indicar en la presentació que aquesta era ‘un projecte no per un any’ i va apuntar que ajudaria a crear marca i a projectar Barcelona al món. De fet, l’acte vol formar dels emblemàtics caps d’any que celebren altres capitals mundials.

La festa de cap d’any promogut per Turisme de Barcelona compta amb Fira de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, Movistar i el Gremi d’Hotels de Barcelona com a patrocinadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any