L’Ajuntament de la Pobla del Duc torna a dir no a la planta de residus animals

  • Centenars de veïns de la comarca, concentrats davant l'Ajuntament, escridassen l'ex-batle Natalio Navarro

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.12.2013 - 23:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb els vots favorables del PSPV-PSOE i d’AIPD, i l’abstenció del PP, el ple extraordinari celebrat a la Pobla del Duc aquest dilluns ha aprovat la moció presentada per l’equip de govern local socialista que demanava recórrer contra la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) aprovada per la Conselleria de Medi Ambient a favor de la planta de tractament de residus animals sol·licitada per l’empresa SIG Renocables SL. La moció també recull l’oposició de l’Ajuntament a la instal·lació d’aquesta indústria al seu terme municipal, com ja va fer l’any 2011 quan es va saber que l’anterior batle, Natalio Navarro (PP), havia autoritzat unes obres destinades a aquesta planta negant en tot moment que el projecte tinguera cap relació amb activitats molestes o contaminants. A punt d’acabar el seu mandat, Navarro va agilitzar els tràmits municipals per a la legalització i els permisos necessaris.

El saló de plens de l’Ajuntament s’ha omplit per a presenciar la votació i l’explicació de les postures corresponents. El batle, Vicent Gomar, ha fet una intervenció en què ha detallat l’evolució del projecte des que Navarro encara era al capdavant del consistori. El PP, en principi no ha volgut aprofitar el seu torn d’intervenció, però davant la pressió dels membres del govern ha defensat l’interés de la planta i ha desmentit que haguera ocultat la informació. A més, ha insinuat que en cas que la ubicació de la indústria haguera beneficiat la família del batle, ara ja seria una realitat.

Entre els assistents a la sessió que han acudit a donar suport a l’oposició a la planta hi havia els batles de les localitats veïnes de Salem, Fernando Hernández del PP; Otos, Emili Mira de Compromís; Castelló de Rugat, José M. Barranca del PP; Bèlgida, Diego Ibáñez del PSOE; Carrícola, Susana Chafer del PSOE; i la tinent-batle socialista d’Albaida, Eva Tormo. Un grup de membes de Nuevas Generaciones del PP de la Vall d’Albaida hi ha assistit també per a mostrar el seu suport a Natalio Navarro.

A la porta del saló d’actes, alguns centenars de persones de la Pobla del Duc i d’altres localitats de la comarca esperaven l’eixida dels regidors, i han escridassat (vídeo) els representants del PP.

Vídeos de les mobilitzacions de 2011 contra el projecte de la planta de tractament de residus animals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any