Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.12.2013  06:00

Mallorca es manifesta en defensa de l'autodeterminació

Amb el lema 'Els Països Catalans decidim: autodeterminació', partits i entitats es van manifestar ahir a Palma

Men?ame
 

Milers de mallorquins es van manifestar ahir al vespre a Palma en defensa de l'autodeterminació, amb motiu de la Diada de Mallorca, que es commemora avui, 31 de desembre. Ja fa més de vint anys que els mallorquins reivindiquen cada final d'any la plenitud dels drets nacionals i el dret dels Països Catalans a la llengua, la cultura, el territori i l'autodeterminació, tal com recorda la platafoma 31D, que aplega les entitats i els partits organitzadors de la manifestació d'ahir. 

La Diada d'enguany és marcada pels atacs del govern del PP a la llengua i la cultura catalanes, mitjançant un decret de llengües que arracona el català a les escoles, i una llei de símbols que prohibeix d'exhibir la senyera en els edificis públics. A més, fa pocs dies que aprovava tot sol al parlament una declaració per a negar l'existència dels Països Catalans. 

Però els atacs del govern de José Ramón Bauzà han estat fortament contestats per la societat, que no s'havia mobilitzat mai tant contra la política governamental. Enguany ha tingut una importància especial la protesta dels docents, que s'alçaren en peu de guerra i durant setmanes van fer una vaga indefinida per a aturar la nova política lingüística de l'ensenyament. El punt culminant va ser la manifestació més multitudinària de la història de les Balears, que va tenyir de color verd els carrers en defensa de l'escola pública en català. 

És en aquest context que el sobiranisme i l'independentisme de Mallorca es van congregar ahir al passeig del Born amb el lema 'Els Països Catalans decidim: autodeterminació'.